Translate

Ρολό Κοτόπουλου με Μπέικον


Είχα να μαγειρέψω έτοιμο ρολό, εδώ και πολλά χρόνια. Πάντοτε τα έβρισκα γεμάτα με πολλά μπαχαρικά, τόσο πολύ, που στο τέλος δεν καταλάβαινες τι τρως-χοιρινό ή κοτόπουλο, παρόμοια γεύση είχαν! 


Αυτό το ρολό όμως, γεμιστό με μυζήθρα, φέτα, ελιές και αλειμμένο με πάπρικα, είπα να το δοκιμάσω, μιας και μου φάνηκε πολύ ωραίο σαν ιδέα. Ελληνικό κοτόπουλο, από τα Lidl, που όσες φορές έχω μαγειρέψει κοτοπουλό τους, είναι πάντοτε πολύ νόστιμο.
Φυσικά, δεν θα το έβαζα έτσι μόνο του στον φούρνο!


Αποφάσισα να του δώσω έξτρα γεύση, καλύπτοντας την επιφάνεια του με υπέροχο μπέικον-κι αυτό από τα Lidl φυσικά, της σειράς 'Αγροικία' με τέλεια γεύση και συμφέρουσα τιμή, και να το ενώσω με baby πατατούλες Ηλείας. Λίγη φρέσκια ρίγανη, λεμόνι, χοντρό αλάτι από το νησί μου, και πιπέρι, έκαναν αυτό το ρολό ένα γεύμα που αγάπησε όλη η οικογένεια. 


Τα παιδιά έφαγαν από 3 φέτες ρολό, και πραγματικά ήταν τόσο τρυφερό και ζουμερό, που μας ενθουσίασε όλους! Το τραγανό μπέικον, συμπλήρωσε τέλεια την απαλή γεύση του κοτόπουλου.
Μια απλή συνταγή, που όμως καλό είναι να σιγοψηθεί σε χαμηλό φούρνο για περίπου 2 ωρίτσες-οπότε...προγραμματιστείτε!



      ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ρολό κοτόπουλο γεμιστό
  • 1 μεγάλο πακέτο μπέϊκον-'Αγροικία'-των 300 γρ
  • 2 κιλά baby potatoes
  • 1-2 λεμόνια
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, και λίγη αποξηραμένη
  • αλάτι, πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε ένα μεγάλο, βαθύ πυρέξ ή ταψί. 
  2. Κόψτε 3-4 φέτες από το μπέικον σε μακρόστενες λωρίδες.
  3. Πλύντε καλά, και καθαρίστε τις πατάτες. Κρατήστε τις ολόκληρες. Τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέστε το μπέικον, τον χυμό από τα λεμόνια, λίγο ελαιόλαδο-1 κουταλιά της σούπας-αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τις καλά.
  4. Απλώστε τις πατάτες μέσα στο σκεύος σας, και προσθέστε το ρολό. Καλύψτε την επιφάνεια του με το μπέικον, βάζοντας την μια φέτα επάνω στην άλλη, μέχρι να το καλύψετε ολόκληρο.
  5. Περιχύστε με ελάχιστο ακόμα ελαιόλαδο το ρολό, και πασπαλίστε με την ξερή ρίγανη, λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε και μερικά κλωναράκια από την φρέσκια, και λίγα φυλλαράκια της πάνω στις πατάτες και το ρολό. 
  6. Τοποθετήστε στον φούρνο, και ψήστε για 20 λεπτά. Αμέσως μετά, χαμηλώστε τον φούρνο στους 180, καλύψτε το σκεύος σας με αλουμινόχαρτο, και ψήστε για 1.5 περίπου ώρα ακόμα. 
  7. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν οι πατάτες ψηθούν εντελώς, κι έχει βγάλει ζουμάκι. Εάν το μπέικον σας δεν έχει γίνει τραγανό, μπορείτε στο τέλος του ψησίματος να το αφήσετε για λίγο ανοιχτό, ώστε να ροδίσει αρκετά. 
  8. Βγάλτε το από τον φούρνο, κι αφήστε το να 'ξεκουραστεί' για 5 λεπτά. Σηκώστε προσεκτικά όλο το μπέικον μαζί και κόψτε κι αφαιρέστε το δυχτάκι του ρολού.
  9. Ξαναβάλτε το μπέικον στην θέση του πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε! 



Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake