Translate

Ξεκίνησε το 5ο Thessaloniki Food Festival!


Το πιο σπουδαίο γαστρονομικό φεστιβάλ της χρονιάς για την συμπρωτεύουσα, έφτασε. Το Thessaloniki Food Festival, διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην συμπρωτεύουσα, κι εκτός από το να αναδεικνύει την γαστρονομική ταυτότητα της πόλης με διαφορετικό τρόπο κάθε χρονιά, έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
 Φέτος, με μεγάλη μου χαρά, και για πρώτη φορά στην πορεία του φεστιβάλ, 2 food bloggers, συμμετέχουμε σε αυτήν την μεγάλη γιορτή γεύσης!
Αυτήν την Κυριακή λοιπόν, μαγειρέψαμε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα πιάτα, στο δημαρχείο της πόλης, μαζί με την αγαπημένη συνάδελφο-υπερμαγείρισσα-Two Minutes Angie, aka Αντζελίνα Καλογεροπούλου.
Έτοιμες να ξεκινήσουμε!

Διαβάστε το υπέροχα αναλυτικό post της Αντζελίνας για το φεστιβάλ, εδώ. Δείτε το βιντεάκι του Πόντος TV , για το opening του φεστιβάλ, εδώ!

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους φίλους από Θεσσαλονίκη, που ήρθαν και μας βρήκαν και δοκίμασαν τα φαγητά μας, εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, που τείνει να εκλείψει, με τόσο ενθουσιασμό! Είμαι πολύ χαρούμενη που ξαναβρέθηκα στην όμορφη και 'έξω καρδιά' πόλη σας, και στεναχωριέμαι που η επίσκεψη μας κράτησε μόνο τόσο λίγο.
Μαζί με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, και τον αντιδήμαρχο, Σπύρο Πέγκα.

Ένα μεγάλο ευχαριστούμε στον αντιδήμαρχο Σπύρο Πέγκα για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Το φεστιβάλ αρχικά διοργανώθηκε από εκείνον, και συντονίζεται ακόμα από τον ίδιο. Η ομάδα του αποτελείται από πρόθυμους και άξιους ανθρώπους, με όραμα κι αγάπη για την πόλη τους. Πιστεύω ότι η συνεισφορά του αντιδημάρχου στον τομέα τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι πολύ σπουδαία. Το να αναδεικνύεται η κάθε ελληνική πόλη μέσα από την γαστρονομία, είναι κάτι που για εμένα θα έπρεπε να επιδιώκει κάθε δημοτική αρχή της χώρας μας. Ο πλούτος μας σε εξαιρετικές πρώτες ύλες, και απλές γευστικές συνταγές, είναι ένα μεγάλο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και πολύτιμο asset για τον τουρισμό μας.
Ας ελπίζουμε να γίνει θεσμός για όλο και περισσότερες πόλεις/δήμους, το παράδειγμα του δήμου της συμπρωτεύουσας. 
Οι υπέροχες Λίλιαν και Μαρία, τα κορίτσια του δημαρχείου, που μας βοήθησαν να ανταπεξέλθουμε τις κρίσιμες στιγμές! 
Να σας πω ότι στα πλαίσια του φεστιβάλ, θα ετοιμαστούν από 40 πρωτότυπα πιάτα, από chef γνωστών εστιατορίων της πόλης, που θα προωθούν την σύγχρονη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονικης. Θα διατίθενται για το κοινό από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, και σας προτρέπω να τα δοκιμάσετε! Είναι όλα ένα κι ένα. Πάρτε μια ιδέα από φωτογραφίες που θα βρείτε εδώ.
Μελετήστε το παρακάτω πρόγραμμα, και στηρίξτε κι εσείς αυτό το φεστιβάλ. Άλλωστε, δημιουργήθηκε για εσάς!
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake