Translate

Γιουβαρλάκια με Lemongrass


Τέρμα τα αστεία...το φθινόπωρο ήρθε, και όχι μόνο ήρθε, αλλά ήρθε επιθετικά! Τι πιο ταιριαστό με αυτές τις μουντάδες και τις βροχές, από ένα κλασικό comfort food;
Διόρθωση: κλασικό, αλλά με ένα twist. Το λέμονγκρας, δίνει ένα ελαφρύ άρωμα που ταιριάζει απίστευτα πολύ με τα γιουβαρλάκια...Θα το βρείτε πλέον στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, αλλά και στα καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα. Αγοράστε το, και βάλτε το στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Εάν θέλετε, μπορείτε να μην το προσθέσετε στον κιμά για λιγότερο έντονη γεύση. Ο λόγος που το χρησιμοποίησα για να είμαι εντελώς ειλικρινής, είναι ότι η γεύση του μου θυμίζει εξωτικά μέρη και καλοκαίρι...
Καλό μας φθινόπωρο και καλό κουράγιο σε όλους μας!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 750 γρ κιμάς-μοσχαρίσιος 
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1.5 κσ ρύζι (γλασέ, καρολίνα ή σουπέ)
  • 1 γεμάτη κσ βούτυρο γάλακτος και άλλη μια για τον ζωμό
  • 1.5 κσ μαϊντανός
  • 1/2 κσ δυόσμος
  • 2 κλωναράκια lemongrass
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 2 κύβοι ζωμού κρέατος
  • 3 λεμόνια
  • 3 αυγά
  • περίπου 2 λίτρα βραστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι



     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Τοποθετείτε τον κιμά σε μεγάλο μπολ.
  2. Καθαρίζετε και λιώνετε το κρεμμύδι στο μούλτι, ή το τρίβετε στον τρίφτη. Παίρνετε το ένα κλωναράκι lemongrass, και το καθαρίζετε κόβοντας το κατά μήκος και αφαιρώντας την εξωτερική του φλούδα. Κόβετε τις άκρες του, και κρατάτε το πιο τρυφερό σημείο του. Το τρίβετε στον πολύ λεπτό τρίφτη.
  3. Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά σας με το μούλτι και τα προσθέτετε στον κιμά, μαζί με το κρεμμύδι, το ρύζι και το βούτυρο. Προσθέτετε 1/2 κσ αλάτι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πλάθετε με τα χέρια σας να ενωθούν καλά τα υλικά-για 15-20 λεπτά περίπου-και πλάθετε σε μπαλάκια των 4-6 εκ. 
  4. Τοποθετείτε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο, και βουτάτε ένα ένα τα γιουβαρλάκια προσέχοντας να καλυφθούν καλά. Τα τοποθετείτε όλα μαζί σε ένα πιάτο.
  5. Τοποθετείτε το βραστό νερό σε μεγάλη κατσαρόλα, και προσθέτετε τους κύβους ζωμού.
  6. Χαράζετε κατά μήκος το δεύτερο κλωναράκι lemongrass και το προσθέτετε στην κατσαρόλα, μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο. Μόλις βράσει καλά το νερό, ρίχνετε προσεκτικά μέσα τα γιουβαρλάκια ένα ένα. Τα αφήνετε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά. Θέλουμε το ρύζι να ψηθεί και να μαλακώσει.
  7. Εν τω μεταξύ, στίβετε τα λεμόνια σας, και χτυπάτε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ. Τα ενώνετε λίγο πριν τελειώσουν να βράζουν τα γιουβαρλάκια, ανακατεύοντας καλά με αυγοδάρτη και ρίχνοντας τον χυμό λεμόνι λίγο λίγο. Αφαιρέστε το lemongrass από την κατσαρόλα, και χαμηλώστε την φωτιά.
  8. Τελειώνετε την σούπα, παίρνοντας με μια κουτάλα της σούπας ζωμό και προσθέτοντας τον στο μείγμα του αυγολέμονου, ανακατεύοντας έντονα με αυγοδάρτη ή πιρούνι. Αφού επαναλάβετε 3-4 φορές, κάνετε το ίδιο αντίστροφα κι ανακατεύοντας ζωηρά για να μην κόψει το αυγολέμονο. Όταν τελειώσετε, περιμένετε να πάρει άλλη μια βράση ο ζωμός, ανακατεύοντας απαλά πάντοτε, και σβήστε την φωτιά. 
  9. Σερβίρετε αμέσως, με έξτρα πιπέρι στο κάθε πιάτο.

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake