Translate

Νιόκι με Καρύδια


Από τα πιο αγαπημένα μου ζυμαρικά είναι το νιόκι... Αυτές οι νόστιμες μακρόστενες μπουκίτσες από πατάτα και αλεύρι, που βράζουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, με ξετρέλαναν από τότε που τις δοκίμασα για πρώτη φορά στην Βενετία γύρω στα 12 μου. Θυμάμαι ότι είχαν σάλτσα από κιμά, και η γεύση τους μου είχε φανεί υπέροχη-το ίδιο και η γεύση της καλτσόνε με τόνους μοτσαρέλας μέσα, που φάγαμε στο ίδιο εστιατόριο... Γεύσεις και υλικά που ήταν σχεδόν άγνωστα στην Αθήνα του 1987!
Παλιά βρήκα συνταγή κι έφτιαχνα νιόκι μόνη μου, μετά σπούδασα στο Λονδίνο και ενθουσιάστηκα όταν τα βρήκα στο σούπερ μάρκετ!
Τα έτρωγα πάντα όποτε επισκεπτόμουν την Ιταλία, και για καλή μου τύχη σε κάθε πόλη της, τα έφτιαχναν με διαφορετικό τρόπο. Επειδή λοιπόν μια εποχή ταξίδευα για επαγγελματικούς λόγους από πόλη σε πόλη, είχα την ευκαιρία να τα γευτώ σε πολλές παραλλαγές τους. Η πιο αγαπημένη μου παραμένει η εκδοχή με τον κιμά όμως!
Πλέον υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ελληνικά σούπερ μάρκετ, και τα έχω πάντοτε στο ψυγείο μου σαν εύκολη λύση για κάτι πολύ γρήγορο. Αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ γρήγορη, την εμπνεύστηκα όταν είδα μπροστά μου τον σγουρό μαϊντανό και τις φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης, και με έβγαλε ασπροπρόσωπη σε φίλη που ήρθε απρόβλεπτη επίσκεψη.
Συνοδεύστε αυτό το φαγητό με ένα καλό κρασί, και έχετε αμέσως ένα υπέροχο γεύμα.


    ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο φρέσκο νιόκι (ψυγείου)
  • 2-3 φρέσκιες πιπεριές Φλωρίνης
  • 250 γρ bluecheese
  • 1/2 κούπα καρύδια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό-(εδώ έχω χρησιμοποιήσει τον σγουρό που είναι λίγο πιο σκληρός)
  • 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κσ ελαιόλαδο



    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Συγκεντρώστε όλα σας τα υλικά. Σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, τοποθετήστε τα καρύδια και καβουρδίστε τα για 4-6 λεπτά, μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμα τους. Αφαιρέστε από το τηγάνι, αφήστε τα να κρυώσουν όση ώρα κόβετε τις πιπεριές σας, και μετά χοντροκόψτε τα ή αλέστε στο μούλτι.
  2. Πλύντε και κόψτε τις πιπεριές σας σε φέτες. Πλύντε και χοντροκόψτε τον μαϊντανό με τα χέρια σας-εάν χρησιμοποιείτε τον κανονικό μαϊντανό κι όχι τον σγουρό, ψιλοκόψτε τον με μαχαίρι, λίγο πριν τον χρησιμοποιήσετε. 
  3. Στο ίδιο τηγάνι, τοποθετήστε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά. Σωτάρετε για 4-5 λεπτά περίπου. Παράλληλα, ετοιμάστε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για το νιόκι. 
  4. Προσθέστε στο τηγάνι τα καρύδια,την κρέμα γάλακτος και το bluecheese χοντροκομμένο, ανακατέψτε απαλά, και αφήστε να πάρει μια βράση. Σε αυτό το στάδιο, ρίξτε τα νιόκι στην κατσαρόλα. Θέλουν βράσιμο μέχρι να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού μόνο-2 περίπου λεπτά.
  5. Όταν αρχίσει να λιώνει το τυρί και γίνει όλο ένα ενιαίο κρεμώδες μείγμα, σβήστε την φωτιά, και προσθέστε τον μαϊντανό. Το νιόκι θα είναι έτοιμο μέχρι αυτή την στιγμή, οπότε με μια σουρωτή κουτάλα τοποθετήστε το στην πιατέλα που θα σερβίρετε το φαγητό σας. Προσθέστε όλο το μείγμα από το τηγάνι και ανακατέψτε απαλά. Καλό θα είναι να έχετε κρατήσει λίγο bluecheese, μαϊντανό, και καρύδι στην άκρη για γαρνίρισμα. Προσθέστε πιπέρι και σερβίρετε άμεσα


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake