Translate

Σούπα Κολοκύθας


Είναι και πάλι η εποχή της κολοκύθας...φθινοπώριασε. Σας δίνω μια εύκολη σούπα, για να την φτιάξετε τώρα, που ήρθαν τα πρώτα κρύα. Εάν είστε κι εσείς όπως κι εγώ, λάτρεις του καλοκαιριού, εγγυημένα αυτή η βελούδινη
σούπα θα σας παρηγορήσει λίγο όταν θα σκέφτεστε πόσο δεν θέλετε να έρθει ο χειμώνας. Οι κολοκύθες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και η γλυκιά τους γεύση αρέσει σε όλους.
 Ο συνδυασμός τους με γλυκοπατάτες είναι πολύ γευστικός. Μπορείτε να προσθέσετε και κρεμμύδι για να σπάσετε την τόση γλύκα, αλλά προσωπικά προτιμώ αυτήν την σούπα χωρίς. Θα παρατηρήσετε ότι η σούπα δεν περιέχει ούτε βούτυρο ούτε λάδι. Περιέχει όμως το μαγικό συστατικό που κάνει τις σούπες λαχανικών πλούσιες και πεντανόστιμες: κρέμα γάλακτος. Ακόμα, περιέχει κάρδαμο, τζίντζερ, κουρκουμά, κόλιαντρο και μαντζουράνα- έχετε καταλάβει την ψύχωσή μου με τα μπαχαρικά και τα βότανα να υποθέσω ! Όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά...


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 μεγάλη κολοκύθα ή 1 μικρή
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2 κύβους ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου- προαιρετικά
  • 1 κγ από τα εξής: κάρδαμο, τζίντζερ, κουρκουμά και κόλιαντρο
  • 2 κγ μαντζουράνα
  • 5 κούπες νερό
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος, και άλλη ακόμα για γαρνίρισμα
  • 2-3 κσ κολοκυθόσπορους καθαρισμένους
  • αλάτι, πιπέρι

    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Κόβουμε την κολοκύθα μας σε φέτες και μετά σε κυβάκια. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε και αυτές παρομοίως.
  2. Τοποθετούμε τα λαχανικά μας σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε περίπου 5 κούπες νερό, και τους κύβους εάν χρησιμοποιούμε. Θέλουμε το νερό να καλύπτει μόλις τα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και την μαντζουράνα, και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι μικρό, τοποθετούμε τους κολοκυθόσπορους, και ψήνουμε κουνώντας ή ανακατεύοντας για περίπου 5-8 λεπτά. Τους αφήνουμε στην άκρη.
  4. Όταν τελειώσει να βράζει η σούπα και τα λαχανικά είναι πολύ μαλακά, σβήνουμε την φωτιά και χρησημοποιούμε το ειδικό μηχάνημα που πολτοποιεί ή την λιώνουμε στο μπλέντερ. 
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανάβουμε ξανά την φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Θέλουμε να πάρει άλλη μια βράση, και σβήνουμε. 
  6. Σερβίρουμε το κάθε πιάτο με έξτρα κρέμα, λίγους κολοκυθόσπορους και λίγο ακόμα κάρδαμο.

Comments

  1. Την κολοκύθα τη δοκίμασα πρόσφατα και ενθουσιάστηκα!
    Οπότε η κολοκυθόσουπα μπαίνει για τα καλά στα υπόψη!
    Μου αρέσει που την έχεις κάνει τόσο αρωματική!
    Φιλιά, καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να την φτιάξεις, η γλυκιά της γεύση αρέσει πολύ στα μικρά ! Αντί για κρέμα μπορείς να βάλεις γάλα ή και γιαούρτι. Πολλά φιλιά.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake