Translate

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα



Όταν μου ζητήθηκε να δώσω στο www.4moms.gr δύο συνταγές για το lunch-box των παιδιών μας, ενθουσιάστηκα ! Το 4moms είναι μια ιστοσελίδα που φτιάχτηκε από τέσσερις φίλες και δίνει ένα διαδικτυακό ραντεβού μεταξύ μαμάδων για όλα τα θέματα που τις απασχολούν. Από τα άρθρα των συνεργατών τους μαθαίνω καθημερινά πολλά νέα πράγματα, και χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρω κι εγώ δημιουργώντας δύο εύκολες και θρεπτικές συνταγές για τα παιδιά των υπέρ-οργανωτικών και πολυάσχολων μαμάδων γύρω μας !
Η πρώτη συνταγή είναι τα μπισκοτάκια παρμεζάνας που σας είχα δώσει το καλοκαίρι. Είναι γρήγορα, εύκολα και όπως με πληροφόρησε η φίλη μου η Αμαλία από τις 4moms, η παρμεζάνα έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο από όλα τα τυριά. Θα τα βρείτε εδώ.
Η δεύτερη είναι σπιτικές μπάρες γκρανόλα. Στην ουσία γίνονται με μόνο 5 υλικά, οι συνδυασμοί από επιπλέον υλικά είναι απεριόριστοι, και η περιεκτικότητα τους σε ζάχαρη ελάχιστη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πληθώρα από ξηρούς καρπούς, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα. Δεν χρειάζονται ψήσιμο, και διατηρούνται στην κατάψυξη για μεγαλύτερη φρεσκάδα.
Τo βίντεο με τις συνταγές θα το βρείτε εδώ.


       ΥΛΙΚΑ:


  • 1 και 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 κούπα χουρμάδες
  • 1/4 κούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  •  1/4 κούπας φυστικοβούτυρο απαλό- χωρίς κομματάκια μέσα
  • 1/3 κούπας αποξηραμένα κράνμπερυ
  • 1/3 κούπας καρύδα σε νιφάδες
  • 1 κσ από τα εξής: ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους και λιναρόσπορους
  • 1 κγ κανέλα


       ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου. Προετοιμάζουμε ένα μετρίου μεγέθους χαμηλό ταψάκι τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο, στρώνοντας το με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε μια λαμαρίνα, απλώνουμε τα αμύγδαλα, αλεσμένα κατά προτίμηση, την βρώμη και την καρύδα, και τα τοποθετούμε στον φούρνο για 13-15 λεπτά ακριβώς. Θέλουμε να απελευθερωθούν τα αρώματα τους χωρίς να καούν, οπότε τα ελέγχουμε μετά από τα 10 λεπτά ψησίματος. όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ.
  3. Καθαρίζουμε τους χουρμάδες από τα κουκούτσια και τους τοποθετούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το μέλι μαζί με το φυστικοβούτυρο πάνω από χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά: την κανέλα τους σπόρους και τα κράνμπερυ.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, 'σπάζοντας' την μπάλα με τους χουρμάδες, και ενώνοντας πολύ καλά τα υλικά μας μεταξύ τους.
  6. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί μας, πιέζοντας με τα χέρια μας, έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια του. Τοποθετούμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη. 
  7. Αφαιρούμε από την κατάψυξη και κόβουμε με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε μπάρες. Μπορούμε να τις φυλάξουμε έξω ή μέσα στην κατάψυξη, τοποθετώντας αντί-κολλητικό χαρτί ανάμεσά τους.







Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake