Translate

Τσιπούρες με Φασκόμηλο


Το φασκόμηλο ποτέ δεν μου άρεσε ! Όταν ήμουν μικρή, και μόνο η μυρωδιά του με αηδίαζε...Αναθεώρησα μεγαλώνοντας όμως, γιατί στο νησί μου υπάρχει σε αφθονία- εκεί το λένε κυνομαλά- και ξέρω ότι κάνει θαύματα για το αναπνευστικό. Έτσι κάθε Σεπτέμβριο, πριν φύγω από την Κάσο, κόβω όσο από αυτό το θεραπευτικό βότανο μπορώ, και το αφήνω για μερικές μέρες στον ήλιο.
Μυρίζει όλη η βεράντα μου φασκόμηλο, και μετά το αυτοκίνητό μου για εβδομάδες ! Το φασκόμηλο της Κάσου είναι τόσο δυνατό, που λίγα φυλλαράκια αρκούν για ένα δυνατό αφέψημα.
Την πρώτη χρονιά που το έφερα, δεν ήξερα τι να το κάνω. Αφού μοίρασα σε όλη μου την οικογένεια και σε φίλους και φίλες, είχα ακόμα αρκετό... Έτσι άρχισα να το χρησιμοποιώ στην μαγειρική.
Τα αποτελέσματα με ενθουσίασαν ! Ταιριάζει απίστευτα με ψάρι, με όλα τα κρέατα, με κοτόπουλο...
Αυτή η συνταγή είναι απλή, αλλά πάρα πολύ νόστιμη. Δοκιμάστε την !


     ΥΛΙΚΑ:


  •  2 μεγάλες τσιπούρες καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια-ζητήστε από τον ιχθυοπώλη σας να σας τις καθαρίσει, το κάνουν οι περισσότεροι πλέον. 
  • 2-3 κλαράκια φασκόμηλο
  • 2-3 λεμόνια στιμμένα
  • 1 ποτήρι νερό
  • ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς κελσίου.
  2. Τοποθετούμε τις τσιπούρες μας σε μεγάλο πυρέξ. Με πολύ κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την κάθε τσιπούρα και από τις δύο πλευρές.
  3. Γεμίζουμε τις κοιλιές τους με 10 περίπου φύλλα φασκόμηλου, και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο πυρέξ και πάνω τους.
  4. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω τους και στο πυρέξ μας, και προσθέτουμε το στιμμένο λεμόνι και το ποτήρι νερό.
  5. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος των ψαριών μας, και ελέγχουμε να μην εξατμιστεί όλο το ζουμί τους στα 20 περίπου λεπτά. 

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake