Translate

Χοιρινό με Μπύρα Amstel Radler


Όταν πρωτοδοκίμασα την νέα μπύρα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Amstel Radler, ενθουσιάστηκα ! Είναι μπύρα ποικιλίας radler, με φυσικό χυμό λεμόνι...Απόλυτα δροσιστική και γευστική.
Εννοείται ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν πως θα την χρησιμοποιήσω στην κουζίνα βέβαια. Είπα να πειραματιστώ και...αυτό το 'πείραμα' πέτυχε απόλυτα ! Το φαγητό αυτό ήταν-κατά γενική ομολογία-να γλύφεις τα δάχτυλα σου !
Εάν θέλετε, μπορείτε να το φτιάξετε και με κοτόπουλο. Εδώ χρησιμοποιώ χοιρινό ποντίκι, το οποίο έγινε λουκούμι με την μπύρα. Η μαρμελάδα λεμόνι έδωσε ένα γλυκόπικρο twist στο πιάτο αυτό, και οι πιπερίτσες τουρσί, το έκαναν όσο πρέπει πικάντικο.
Περιττό να σας πω ότι συνοδεύεται ιδανικά με μια Amstel Radler...


       ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό περίπου χοιρινό ποντίκι
  • 1 μπουκάλι μπύρα Amstel Radler
  • 2 κσ μαρμελάδα λεμόνι ή chutney
  • 7-10 πιπερίτσες πράσινες, τουρσί
  • 1 κγ κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1 κγ κουρκουμά
  • 3-4 κσ ελαιόλαδο


     ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του χοιρινού μας.
  2. Στραγγίζουμε τις πιπερίτσες, και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
  3. Σε βαθιά κατσαρόλα, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, και σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει ελαφρά από κάθε πλευρά.
  4. Περιχύνουμε με την μπύρα, και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την μαρμελάδα και τις πιπερίτσες. Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι καλύτερα στο τέλος γιατί οι πιπεριές βγάζουν αρκετό, και χαμηλώνουμε την φωτιά.
  5.  Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 περίπου λεπτά. Είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει πολύ το κρέας, και έχει πήξει η σάλτσα του. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
  6. Σερβίρουμε με ρύζι στο οποίο έχουμε προσθέσει ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά την ώρα που βράζει.

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake