Translate

Κρεατόσουπα με Ντομάτα



Εχθές μπήκε κι επίσημα το φθινόπωρο... Με τις καθημερινές βροχούλες, και σε άρνηση να είμασταν ακόμα, πώς να μην το πάρουμε είδηση;
Με τα πρώτα κρύα, οι σούπες στο δικό μας σπίτι, είναι απαραίτητες. Όχι βέβαια ότι δεν τρώμε πολύ συχνά σούπες και το καλοκαίρι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!
Τον χειμώνα ειδικά, τα παιδιά μου θέλουν κοτόσουπα σε εβδομαδιαία βάση, αλλά όποια άλλη σούπα και να φτιάξω, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια σούπα πιο κόκκινη από ότι συνήθως και να μην την αυγοκόψω-ναι εμείς και την κρεατόσουπα συνήθως αυγολέμονο την τρώμε.

Το μυστικό στο να βγει υπέροχη αυτή η σούπα, ήταν ότι έβρασε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας...λουκούμι. Επίσης αποφάσισα να πολτοποιήσω από την αρχή μέσα στην σούπα ντομάτες, κρεμμύδι σκόρδο και πατάτες, και να προσθέσω αρκετά μπαχαρικά. Όλα αυτά μαζί, της έδωσαν μια πλούσια, σχεδόν παρηγορητική γεύση. Σούπα: για εμένα ο ορισμός του comfort food.
Δοκιμάστε την, παρηγορηθείτε για το καλοκαίρι που έφυγε και θα επιστρέψει σε...9(!) μήνες, και...καλό μας φθινόπωρο!

     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο για σούπα-ελιά ή ποντίκι ή όποιο άλλο προτιμάτε
  • 3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3 πατάτες μετρίου μεγέθους
  • 1/2 μάτσο σέλινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 κγ κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1 κγ κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κγ πάπρικα
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Ξεπλένετε καλά το κρέας, το κόβετε σε μεγάλους κύβους, και το τοποθετείτε στην κατσαρόλα. Προσθέστε περίπου 2.5 λίτρα νερό, αλάτι και πιπέρι.
  2. Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά, και καθαρίζετε το κρεμμύδι. Πλύντε το σέλινο και σπάστε το σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και ξεπλύντε τις καλά.
  3. Τοποθετείστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και τις ντομάτες-σε δύο ή τρεις δόσεις-στο μούλτι και πολτοποιήστε τα. Ρίξτε τα στην κατσαρόλα, και προσθέστε και το σέλινο. 
  4. Προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και όλα τα μπαχαρικά, και ανακατέψτε. Αφήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση, και μετά χαμηλώστε την φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 1.5 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει τόσο, που να κόβεται εύκολα με πιρούνι. Προς το τέλος, προσθέστε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και αφήστε να πάρει μια ακόμα βράση. Σβήνετε την φωτιά κι απολαμβάνετε, σερβίροντας σε πιάτα και προσθέτοντας λεμόνι.
  5. Μπορείτε να προσθέσετε από την αρχή καυτερή πιπερίτσα εάν θέλετε να γίνει η σούπα πιο πικάντικη!


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake