Translate

Αυγοφέτες με Σύκα

Η επιστροφή στην Αθήνα είναι πάντοτε εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας-μικρούς και μεγάλους. Δυστυχώς όμως, είναι ένα αναπόφευκτο κακό...
Μόλις γύρισα λοιπόν από το νησί, βρέθηκα σχεδόν αμέσως στο σπίτι μας στο Λαύριο, μιας κι είχαμε ακόμα καμιά δεκαριά ημέρες μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία. Σας έχω ξαναγράψει πως σχεδόν όλα μου τα καλοκαίρια εκεί τα πέρασα, και μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες ήταν να μαζεύω τους καρπούς των δέντρων μας-ελιές, αμύγδαλα, φυστίκια και σύκα. Οι συκιές είναι πολλές μέσα στο οικόπεδο, δύο όμως δεξιά κι αριστερά της είσοδου, είναι βασιλικές. 
Τα σύκα τους, είναι τα ωραιότερα που έχω φάει ποτέ. 


Βρίσκω τέλειο το πως ενώ κόβουμε τα ώριμα σύκα κάθε μέρα, ως δια μαγείας το άλλο πρωί εμφανίζονται άλλα τόσα έτοιμα να φαγωθούν! Ευλογημένα δέντρα.
Φεύγοντας για την Αθήνα λοιπόν, γύρισα με μια σακούλα γεμάτη σύκα. Παρ'ότι μπορούν να  γίνουν υπέροχη μαρμελάδα, προτιμώ να τα τρώω φρέσκα, οπότε και τα συνδυάζω σχεδόν με τα πάντα...
Στην γειτονιά μου ανακάλυψα ότι άνοιξε ένα μικρό βιολογικό delicatessen, από το οποίο προμηθεύτηκα υπέροχο χωριάτικο ψωμί, ολόφρεσκα αυγά και γάλα. 


Το ψωμί περίσσεψε, και σκεπτώμενη τι να φτιάξω για πρωινό στα παιδιά μου, οι αυγοφέτες ήταν αυτονόητες. Το μέλι από το νησί μου, συμπλήρωσε την γεύση αυτού του πρωινού τέλεια, και τα σύκα την απογείωσαν. 
Ένα ωραίο πρωινό που μου θυμίζει τα δικά μου καλοκαίρια, απάλυνε κάπως την στεναχώρια της επιστροφής στην πόλη...




    ΥΛΙΚΑ:
  • 6 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
  • 1 αυγό 
  • 2 κς περίπου γάλα
  • 1 κς ελαιόλαδο 
  • Σύκα, μέλι και κανέλα για το γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Σε ένα βαθύ πιάτο, σπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν καλά. 
  2. Ετοιμάζουμε ένα μικρό τηγανάκι-το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. 
  3. Εν τω μεταξύ, βουτάμε 2-2 τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα του αυγού, τις αφήνουμε λίγο να το απορροφήσουν, και τις γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά.
  4. Τις τοποθετούμε στο τηγάνι, και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
  5. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες. 
  6. Τις τοποθετούμε σε πιάτο, γαρνίρουμε με κομμένα σύκα, μέλι και κανέλα, και απολαμβάνουμε με ένα παγωμένο ποτήρι φρέσκο γάλα! 

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake