Translate

Paella Κρεατικών

Πρόσφατα έλαβα ένα καλάθι με προϊόντα που με ενθουσίασαν! Η εταιρεία DiTerra Exclusive Food είναι μια "οικογενειακή επιχείρηση, με μεγάλη αγάπη για τα τρόφιμα με εξαιρετική ποιότητα"
Τα προϊόντα που προσφέρουν-θα τα βρείτε όλα εδώ-είναι όλα διαλεγμένα με πολλή προσοχή στην καλή ποιότητα και την καλή γεύση.
Θα σας πω μόνο ότι 'χαzεύοντας' το eshop τους, δεν ήξερα τι να πρωτοπάρω...
Εκτός από τους ζωμούς-ακόμα και χωρίς αλάτι-τα ισπανικά ρύζια, και την ιταλική pasta, υπάρχουν ακόμα: αλάτι με τρούφα, βελγικές μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, σιρόπια φρούτων και ξύδια σε υπέροχες γεύσεις-mango, green cucumber, sweet tomato και πολλά ακόμα!
Ας μιλήσουμε για paella λοιπόν, γιατί άμα συνεχίσω...δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Η paella είναι το εθνικό φαγητό των Ισπανών, και συνήθως φτιάχνεται με ψαρικά. Στους 100% φυσικούς ζωμούς Aneto που έλαβα, μεταξύ ζωμού από κοτόπουλο, των λαχανικών και ψαριού, υπήρχε κι αυτή η ευχάριστη έκπληξη: ζωμός 'meat paella'. Σε συνδυασμό με το ρύζι Sivaris 'bomba', που είναι ειδικό για paella, σκέφτηκα ότι κάτι πολύ καλό θα βγει.

Και είχα δίκιο...η paella κρεατικών τα σπάει. Ενώστε όσα είδη κρέατος θέλετε, σωτάρετε τα, προσθέστε λαχανικά, ζωμό και ρύζι. Μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς κόπο, θα έχετε έτοιμο ένα φαγητό για βασιλιάδες. Ισπανούς!

     ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου, 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος, 1 χοιρινό ψαρονέφρι κι ένα πικάντικο σαλάμι ή λουκάνικο της αρεσκείας σας.
  • 2 καρότα
  • 2 ρίζες φινόκιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κσ κύμινο σε σκόνη, και 1/2 κσ σπόρους κόλιαντρου θρυμματισμένους
  • 3-4 κσ ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο ρύζι για paella
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος-ιδανικά ειδικό για meat paella, γιατί η καπνιστή του γεύση κάνει την διαφορά
  • αλάτι, πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Κόψτε σε μικρά κομμάτια όλα σας τα κρέατα και το σαλάμι σε φέτες, αφού το ξεφλουδίσετε από την μεμβράνη του πρώτα. Πλύντε, καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά: τα καρότα σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα φινόκιο σε φέτες.
  2. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ, τοποθετείστε το λάδι, κι αφήστε το να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε όλα τα κρέατα εκτός από το σαλάμι-εάν χρησιμοποιείτε λουκάνικο όμως, προσθέστε το κι αυτό-και πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε τα, και σωτάρετε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να φαίνονται ψημένα επιφανειακά.
  3. Προσθέστε τα λαχανικά, και σωτάρετε για 3-4 λεπτά ακόμα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό, και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε το ρύζι κι ανακατέψτε καλά. 
  4. Χαμηλώστε την φωτιά, κλείστε με καπάκι, κι αφήστε να σιγοβράσει ανακατεύοντας περιστασιακά, για 15 περίπου λεπτά. Θέλουμε να μείνει λίγο ζουμάκι όταν είναι έτοιμο το ρύζι. 
  5. Σερβίρουμε αμέσως, και απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί.


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake