Translate

Cupcakes Μήλου με Cream Cheese


 Φθινόπωρο, και το μήλο επέστρεψε πανηγυρικά! Θέλοντας να συνδυάσω μήλα με τυρί, έψαξα και ξετρύπωσα-από το διαδίκτυο-αυτή την συνταγή, που από την πρώτη ανάγνωση κιόλας, μου φάνηκε εξαιρετικά νόστιμη. Είχα δίκιο λοιπόν. Η συνταγή ξεπέρασε τις αρχικές μου προσδοκίες κατά πολύ: υγρά, πεντανόστιμα cupcakes, με υπέροχη απαλή γεύση μήλου και κανέλας που λιώνουν στο στόμα...Τι άλλο να ζητήσει κανείς?
Δεν θα ισχυριστώ ότι δεν έβαλα το χεράκι μου-η αρχική συνταγή περιείχε applemousse το οποίο λατρεύω, αλλά δεν είχα πρόχειρο, οπότε την προσάρμοσα στα υλικά μου.
Όπως και να'χει, τα cupcakes αυτά...δεν χάνουν!!!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 125 γρ βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κγ βανίλια
  • 200 γρ cream cheese
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2-3 κόκκινα μήλα 
  • 1 και 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1.5 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 2 κγ κανέλα


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε μια φόρμα για cupcakes, στρώνοντας την με τα ειδικά χαρτάκια.
  2. Σε ένα μπολ, ενώστε το αλεύρι με την κανέλα, το αλάτι και το μπέικιν. Ανακατέψτε τα καλά. 
  3. Στον κάδο του μίξερ, ενώστε το βούτυρο-σε θερμοκρασία δωματίου- με την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε το cream cheese, τα αυγά και την βανίλια, και χτυπήστε ακόμα για 2 λεπτά περίπου. 
  4. Ξεπλύντε και ξεφλουδίστε τα μήλα. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες, και στη συνέχεια σε μικρά κομματάκια. 
  5. Προσθέστε στον κάδο του μίξερ το μείγμα του αλευριού, και χτυπήστε μέχρι να ενωθεί με το μείγμα του βουτύρου σε μια μαλακή ζύμη. Προσθέστε τα μήλα, και με μια κουτάλα, ανακατέψτε να πάνε παντού.
  6. Τοποθετήστε από δύο κουταλιές της σούπας περίπου μέσα στις έτοιμες θήκες-θέλουμε να είναι γεμάτες στα 3/4-και ψήστε για 22-24 λεπτά περίπου.
  7. Βγάλτε τα από τον φούρνο, και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα φάτε.



Comments

  1. τελεια!!! τομηλο σε κεικ ειναι φβερο!! και αυτα τ αμαφινακια ειναι οτι πρεπει γαι τον καφε!

    ReplyDelete
  2. Για τι ποσότητα περίπου είναι η συγκεκριμένη δοσολογία; Φτάνει για 20 μικρά μαφινάκια; Ή για 20 κανονικά-μεγάλα; Φαίνεται καταπληκτική συνταγή και σχετικά ελαφριά! Θα σας πω εντυπώσεις μόλις την κάνω! Υπέροχο μπλογκ! Χρύσα

    ReplyDelete
  3. Τα έφτιαξα! Μοιάζουν με μηλοπιτάκια στη γεύση, πολύ νόστιμα, μπορείς να αντικαταστήσεις το μήλο με μπανάνα-σοκολάτα, φουσκώνουν μετρίως, εγώ γέμισα τα φορμάκια και μια χαρά βγήκαν! Η ποσότητα είναι αρκετή, φτάνει για 25 μικρά μάφινς (όχι τα τεράστια, τα λίγο πιο μικρά). Ευχαριστούμε για τη συνταγή

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake