Translate

Cheesecake με Φρούτα του Δάσους

Τι να σας πω για αυτό το cheesecake που να φτάνει κοντά στο να περιγράψει την εξαιρετική του γεύση; Ένα από τα πρώτα βιβλία ζαχαροπλαστικής που αγόρασα πολύ παλιά-το 95 για να καταλάβετε-ήταν το 'Cakes, Cupcakes & Cheesecakes' των Williams Sonoma. Ήταν από τα πρώτα βιβλία που περιείχαν συνταγές για cupcakes τα οποία μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν μανία στην Αμερική, και πλέον σε πολλές χώρες ακόμα.
Τα cheesecake πάντοτε τα λάτρευα, οπότε καταλαβαίνετε πόσο είχα ενθουσιαστεί αγοράζοντας το. Έφτιαξα μέσα στα χρόνια πολλές από τις συνταγές του, αλλά αυτήν ποτέ, γιατί ποτέ δεν έβρισκα φρούτα του δάσους και ξινή κρέμα. Ευτυχώς όμως, και τα δύο αυτά είδη, τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει κι εμφανίζονται ακόμα και στα σουπερ μαρκετ.
Το cheesecake αυτό, είναι από αυτά που ψήνονται, και μετά μένουν όλη νύχτα στο ψυγείο. Παρ'όλα αυτά, η συνταγή του είναι αρκετά απλή. Τα φρέσκα φρούτα του δάσους είναι που κάνουν την διαφορά! Εάν δυσκολευτείτε να τα βρείτε, απλώς χρησιμοποιήστε μόνο φράουλες...



     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο μπισκότα Digestives 
  • 1/4 κούπας ζάχαρη-60 γρ
  • 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
  • 1 κιλό cream cheese 
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κσ χυμό λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά μεγάλα
    Για την γαρνιτούρα:
  • 1.5 κούπα ξινή κρέμα
  • 3 κσ ζάχαρη
  • 1/3 κούπας μαρμελάδα βατόμουρου-χωρίς κουκούτσια ιδανικά
  • 1 κούπα φράουλες
  • 1/2 κούπα βατόμουρα
  • 1/2 κούπα μύρτιλλα (εγώ πρόσθεσα και μούρα που βρήκα)



    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Θα χρειαστείτε μια φόρμα για cheesecake-με αποσπώμενο πάτο- των 23 εκατοστών. 
  2. Στο μπλέντερ, ενώστε τα μπισκότα, την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να κολλάνε μεταξύ τους. Αφαιρέστε από το μπλέντερ, και τοποθετήστε τα στην φόρμα. Με το χέρι σας και φορώντας πλαστικό γάντι, πατικώστε τα καλά στα πλάγια και στον πάτο της φόρμας. 'Ντύστε' την φόρμα με αλουμινόχαρτο περιμετρικά, και ψήστε για 10 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το στην άκρη για λίγο να κρυώσει. Παράλληλα, ετοιμάζετε την γέμιση.
  3. Σε μεγάλο μπολ, ενώστε το cream cheese-σε θερμοκρασία δωματίου- με την ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι και τις βανίλιες. Χτυπήστε για 1 λεπτάκι, και προσθέστε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας μέχρι να ενωθούν.  
  4. Χύστε την γέμιση μέσα στην φόρμα, και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Θέλουμε οι άκρες να φαίνονται ψημένες, αλλά το κέντρο του cheesecake να κουνιέται ελαφρά όταν κουνάμε την φόρμα. 
  5. 'Οσο ψήνεται, σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί την ξινή κρέμα με την ζάχαρη. Όταν βγάλετε το cheesecake από τον φούρνο, απλώστε με ένα κουτάλι την κρέμα απαλά πάνω στην επιφάνεια του, και τοποθετήστε το ξανά στον φούρνο για 5-8 λεπτά. Αφαιρέστε, και αφήστε το να κρυώσει εντελώς, πάνω σε σχάρα. 
  6. Σε αυτό το στάδιο,καλύψτε το γλυκό με ασημόχαρτο, και τοποθετήστε το στο ψυγείο για όλη την νύχτα ή μέχρι και 2 ημέρες.
  7. Την επομένη, με μια σπάτουλα λεπτή ή με ένα μαχαίρι προσεκτικά ξεκολλήστε τα πλαϊνά της κρούστας από την φόρμα και ανοίξτε την. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε την μαρμελάδα σας μέχρι να λιώσει. Εάν είναι με κουκούτσια, χρησιμοποιήστε μεγαλύτερη ποσότητα, και περάστε την λίγη λίγη από ένα σουρωτηράκι. 
  8. Τοποθετήστε τα φρούτα σας-πλυμένα και εντελώς στεγνά-σε ένα μπολ, (οι φράουλες κομμένες σε φέτες, και τα υπόλοιπα ολόκληρα) και ενώστε με την μαρμελάδα, ανακατεύοντας απαλά να τα καλύψει. Τοποθετήστε τα πάνω στο cheesecake, και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά με 2 ώρες.
  9. Σερβίρετε κόβοντας σε τριγωνικά κομμάτια.





Comments

  1. Πωπω, φαίνεται λαχταριστό! Λατρεύω κι εγώ τα cheesecakes και φαίνεται πολύ αφράτο! Να έβρισκα μόνο τα φρούτα του δάσους φρέσκα, θα ήταν τέλειο, γιατί πάντα ήθελα να τα δοκιμάσω!!

    ReplyDelete
  2. Cheesecake υπερπαραγωγή Μαριλίτα :)
    Θα ήθελα να το δοκιμάσω έτσι ακριβώς, με όλα τα φρούτα του δάσους.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake