Translate

Muffins Μπανάνα-Σοκολάτα

Βρίσκομαι επιτέλους στο νησί μου,την Κάσο! Εδώ οι ρυθμοί μας είναι αλλιώτικοι, κι η ρουτίνα κάθε χρόνο η ίδια... Όλοι μια παρέα, φιλίες καλοκαιρινές και λατρεμένες. Οι μισοί από Αμερική, Αγγλία και Γαλλία-που επιστρέφουν μια φορά τον χρόνο με λαχτάρα στο αγαπημένο μας νησί-οι μισοί από Αθήνα, κι άλλες πόλεις της Ελλάδας-όλοι καθημερινά δίνουμε τα ραντεβού μας για την θάλασσα, για την Μπούκα-το μικρό λιμανάκι μας-για το Αρβανιτοχώρι, για κάποιο γλέντι ή πανηγύρι...

Είναι τέλειο να ξέρεις ότι και μόνος να ξεκινήσεις, πάντοτε με κάποιον θα καταλήξεις να κάτσεις, κι επίσης τέλειο είναι για τα παιδιά μας, που παντού έχουν φίλους και παίζουν ασταμάτητα.
Στην παραλία πάντοτε, γίνεται...του κεράσματος! Εμείς οι μαμάδες, εκτός από φρούτα και διάφορα μικρά σνακ για τα παιδιά, κουβαλάμε ότι γλυκό φτιάξαμε στο σπίτι και επιμένουμε πάντα να δοκιμάσουν όλοι. Πιο ελληνικό φαινόμενο δεν νομίζω να υπάρχει από αυτό!

Αυτά τα muffins λοιπόν, τα εμπνεύστηκα μόλις μου χάρισε ένα τσαμπί ώριμες μπανάνες η μανάβισσα μου εδώ. Ήθελα να είναι ελαφριά-χωρίς έξτρα ζάχαρη, ελληνικά-με ελαιόλαδο μόνο,υγιεινά-βλ. λιναρόσπορο και βρώμη, αλλά και νόστιμα-γεμάτα σοκολατένιες 'εκρήξεις' σε κάθε μπουκιά!

Είναι και λίγο αμερικάνικα φυσικά, μιας και μιλάμε για μάφινς, οπότε πιστεύω να καλύψω όλα τα γούστα της παρέας. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 1/4 κούπας ζάχαρη, αλλά πραγματικά η κουβερτούρα σε συνδυασμό με την μπανάνα είναι αρκετά γλυκιά ήδη.
Το μεγάλο τεστ θα γίνει σε λίγο, που θα τα κατεβάσω παραλία. Σας γράφω την συνταγή την ώρα που τα ψήνω όμως, γιατί πάντοτε όταν αυτοσχεδιάζω έτσι, καταλήγω να ξεχνάω τα υλικά και να κρατάω στο τέλος την συνταγή για τον εαυτό μου...
Το καλύτερο όμως δεν σας το είπα ακόμα: φτιάχνονται πανεύκολα! Δύο μπολ, ελάχιστο ανακάτεμα, και τσουπ! Έτοιμα!
      ΥΛΙΚΑ:
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κούπα σταγόνες κουβερτούρας
  • 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κγ σόδα μαγειρικής
  • 2 κσ λιναρόσπορο θρυμματισμένο


      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Θα χρειαστείτε 12 περίπου χάρτινες θηκούλες για muffins-είναι λίγο μεγαλύτερες από αυτές των cupcakes. Εάν έχετε μόνο για cupcakes, απλώς θα σας βγουν μικρότερα και περισσότερα!
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε όλα τα στεγνά υλικά: αλεύρι, βρώμη, λιναρόσπορο, σόδα, μπέικιν, σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατέψτε τα καλά. 
  3. Σε ε΄να μικρότερο μπολ, χτυπήστε καλά τα αυγά για 2-3 λεπτά-με μίξερ ή αυγοδάρτη-μέχρι να αφρίσουν. Προσθέστε το κονιάκ, το ελαιόλαδο και τις μπανάνες σε χοντρές φέτες. Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, αφήνοντας χοντρούτσικα κομματάκια όμως.
  4. Στο μπολ με το μείγμα του αλευριού, κάντε μια λακούβα στην μέση, και ρίξτε μέσα το μείγμα της μπανάνας. Ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι, μέχρι μόλις να ενωθούν τα μείγματα, και γεμίστε τις θήκες σας στα 3/4.
  5. Τοποθετήστε στον φούρνο, και ψήστε για 20-22 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν αρκετά πριν τα δοκιμάσετε!



Comments

  1. τελειος συνδυασμος μπανανα σοκολατα!! μ αρεσει π βαζεις βρωμη λιναροσπορο!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake