Translate

Σνίτσελ με Παρμεζάνα


Καμιά φορά, μου ζητάτε οδηγίες για πολύ απλά φαγητά..Σε πρόσφατο mail που έλαβα, η φίλη αυτού του blog Ελίνα Μ., μου ζήτησε να της πω πως φτιάχνω εγώ τα σνίτσελ στο δικό μου σπίτι. Η ερώτηση με ιντρίγκαρε, μιας και όπως θα έχετε καταλάβει, σε αυτό το σπίτι δεν τρώμε πολλά φαγητά σταθερά, και επίσης, οι παραλλαγές...δίνουν και παίρνουν!
Εάν όμως έπρεπε να προτείνω μια πολύ απλή και πολύ νόστιμη συνταγή για σνίτσελ, τότε θα ήταν ξεκάθαρα αυτή! Έτσι τα φτιάχνω στα παιδιά μου, κι έτσι μου αρέσουν κι εμένα. Οπότε, Ελίνα μου, σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεις να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την απλή αλλά τόσο τέλεια συνταγή. This is for you!!!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 4 σνίτσελ χοιρινά
  • 2 αυγά 
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 3/4 πακέτου φρυγανιάς τριμμένης
  • 100 γρ τριμμένης παρμεζάνας
  • 100 γρ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Θα χρειαστείτε δύο μεγάλα βαθιά πιάτα. Σπάστε τα αυγά στο ένα, και προσθέστε το γάλα. Χτυπήστε με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Στο δεύτερο πιάτο, ενώστε την φρυγανιά με την παρμεζάνα, και ανακατέψτε τα καλά. Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και όσο πιπέρι σας αρέσει.
  3. Τοποθετήστε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, να λιώσει.
  4. Μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αρχίστε να φτιάχνετε τα σνίτσελ ως εξής: τα βουτάτε πρώτα μέσα στην φρυγανιά, μετά στο αυγό, και τέλος ξανά στην φρυγανιά. Θέλουμε να καλυφθούν καλά, οπότε σε κάθε βήμα προσέχουμε να καλύπτονται ολόκληρα.
  5. Δυναμώνουμε λίγο την φωτιά, και τοποθετούμε δύο δύο τα σνίτσελ. Τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσέχουμε την ένταση της φωτιάς, ώστε να μην μας αρπάξουν. Επίσης, τα γυρίζουμε μόνο μια φορά, για να μην μας χαλάσει η κρούστα.
  6. 'Οταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί για 5 περίπου λεπτάκια, και αμέσως μετά τα σερβίρουμε με λεμόνι ή κέτσαπ και μουστάρδα.


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake