Translate

Gluten Free Ciabattine με Τόνο και Πίκλες



Όταν μου ζητήθηκε από την φίλη blogger Madame Ginger ( Μαριλού Παντάκη) να συμμετέχω σε ζωντανά μαγειρικά events με τα προϊόντα της Schar που είναι ελεύθερα γλουτένης, φυσικά και δέχτηκα με μεγάλο ενθουσιασμό! Η εταιρεία Schär είναι Ιταλική, και είναι η νούμερο 1 εταιρεία στην Ευρώπη σε ποικιλία προϊόντων χωρίς γλουτένη. Εάν γνωρίζετε κάποιον που έχει διαγνωσθεί με κοιλιοκάκη, θα ξέρετε πόσο δυσκολεύεται να βρει στην Ελληνική αγορά νόστιμα προϊόντα ελεύθερα γλουτένης.
Η Schär ήρθε να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το κενό όμως.
Έχοντας δοκιμάσει μια τεράστια γκάμα από τα προϊόντα τους, σας λέω με μεγάλη σιγουριά ότι είναι εξαιρετικά. Από που να αρχίσω, και που να τελειώσω? Η εταιρεία διαθέτει από αλεύρι και μακαρόνια, μέχρι cupcakes, plum cakes, μπισκότα, κριτσίνια, έτοιμο χωριάτικο ψωμί και πολλά πολλά ακόμα.
Η Ιταλική συνταγή που σας προτείνω εδώ, ταιριάζει τέλεια με τα πολύσπορα 'ρουστικ' ciabattine, τα οποία έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια στο σπίτι μας...Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, και ήδη τις 4 φορές που σας τα πρόσφερα τα τιμήσατε δεόντως. Σας έχω υποσχεθεί την συνταγή, και έχω κανόνα να τηρώ τις υποσχέσεις μου!
Όσοι δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα, μπορείτε να τα δοκιμάσετε από τα χέρια μου αύριο, και το Σάββατο για τελευταία φορά, μαζί με πολλές άλλες λιχουδιές.
Η ζωντανή μαγειρική αυτή, γίνεται στα πλαίσια του φεστιβάλ Viva Italia που πραγματοποιείται μέχρι και τις 18 του μηνός στο Golden Hall στο Μαρούσι. Δεν θα είμαι μόνη μου, θα είναι μαζί μου η αγαπημένη Mamatsita, (Γωγώ Παπαδιονυσίου). Να ευχαριστήσω και την Sugar Buzz (Αθηνά Πάνου) που μαγείρεψε και αυτή μαζί μας σε παλαιότερο live cooking.
Να σημειωθεί ότι τα προϊόντα Schar τα βρίσκετε στα φαρμακεία, σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ και από την ίδια την εταιρεία επικοινωνώντας μαζί τους εδώ.


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο ciabattine της Schär
  • 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
  • 2-3 κσ κρεμμυδάκια τουρσί ή 1/4 ξερό κρεμμύδι 
  • περίπου 100 γρ ανάμεικτες πίκλες-αγγουράκια τουρσί, καρότα, κουνουπίδι, πιπερίτσες κτλ
  • 150 γρ μαγιονέζα περίπου
  • 1 λεμόνι 
  • πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε τα ψωμάκια μας σε λαμαρίνα για 5 περίπου λεπτά. 
  2. Ανοίγουμε τον τόνο, και στραγγίζουμε μεγάλο μέρος από το λάδι του. Στραγγίζουμε και τα τουρσιά μας. 
  3. Τοποθετούμε τον τόνο, τα τουρσιά την μαγιονέζα και τον χυμό από το μισό λεμόνι μέσα στο μπλέντερ ή το μούλτι. Προσθέτουμε αρκετό πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα αρκετά, αλλά όχι εντελώς.
  4. Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση, και με ένα κουτάλι τοποθετούμε μια καλή ποσότητα από τον τόνο πάνω σε κάθε μισό. Γαρνίρουμε με κομμάτια από τουρσί, και έξτρα τουρσιά στο πλάι. 


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake